Скріншот з відео

Пошук технологічних рішень для здобуття переваги: Залужний провів переговори з командувачем штабів США Брауном

У четвер, 30 листопада, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів переговори з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Чарльзом Брауном. Обговорили ситуацію на фронті. 

Про це йдеться на сторінці Валерія Залужного у Facebook. 

Головнокомандувач ЗСУ розповів про ведення противником локальних наступальних дій на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Марʼїнському напрямках. Водночас Сили безпеки та оборони завдають ворогу суттєвих втрат у живій силі та техніці, а також виснажують його вздовж усієї лінії фронту.

"З генералом Брауном домовилися продовжувати спільну роботу над пошуком технологічних рішень для здобуття переваги над противником у повітрі, вогневому ураженні та розмінуванні", — йдеться в повідомленні.

Також поділився із партнерами результатами наших досліджень щодо ефективності застосування певних типів озброєнь. 

"Дякую генералу Брауну та всьому американському народу за послідовну підтримку та допомогу Україні в боротьбі з російськими окупантами", — заявив Залужний.

"Конфлікт" Зеленського і Залужного

В останні тижні в Україні та світі почали говорити про суперечки між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Валерієм Залужним. Ймовірно, це сталося після статті Залужного для The Economist. Там він розповів, що війна в Україні заходить у глухий кут.

Президент у інтерв'ю The Sun заявив, що генералам не можна "бавитися у політику". Мовляв, якщо військовий вирішив займатися політикою, то тоді він має "перестати займатися війною" і "займатися політикою чи виборами".

Народна депутатка від партії "Слуга народу", заступниця голови Комітету парламенту з питань національної безпеки Мар'яна Безугла вкотре розкритикувала головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Цього разу вона запідозрила генерала в організації замовних статей проти президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, у НАТО відреагували на чутки про конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним. В Альянсі не вважають, що відмінності у публічних оцінках ситуації на фронті мають велике значення. Там стверджують, що Залужний у своїх висловлюваннях виходить з військової перспективи, а Зеленський — з політичної.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 22:09