Фото: Офіс президента

Залужний відреагував на скандальні заяви екс-помічниці Мартинюк й повідомив про важливе рішення

Від 28 грудня у головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного немає помічників-консультантів на громадських засадах. У такий спосіб він, ймовірно, відреагував на скандальну заяву своєї позаштатної радниці Алли Мартинюк, яка осоромилася заявою про українських захисників на фронті.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Залужного.

"Позаштатні помічники не мали повноважень публічно коментувати будь-які питання від імені головнокомандувача Збройних сил України, а сказане ними є виключно їхньою власною думкою. Також інформую, що від 28 грудня 2023 року у мене немає помічників-консультантів на громадських засадах", — написав Залужний.

Що сказала Мартинюк про військових ЗСУ

Раніше Алла Мартинюк у скандальний спосіб висловилася з приводу відряджання українців на фронт.

"Все одно ми всі помремо, ми всі не вічні... Але ж навіть, якщо так станеться, піти з цього життя гідно — це набагато краще, ніж йти вулицею і на тебе цегла впаде чи машина тебе переїде", — заявила вона.

Згодом Мартинюк спробувала виправдатися за свою заяву.

"Я не агітувала батьків посилати дітей на смерть. Малося на увазі, що не треба думати про погане", — додала вона.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 25 грудня вніс до Верховної Ради законопроект, який передбачає суттєві зміни у процесі мобілізації. Тепер на військовозобов'язаних, які намагаються уникнути призову, чекає чимало заборон та покарань від держави. Так, у законопроекті №10379 уряд пропонує заборонити ухилянтам виїжджати за кордон. На законодавчому рівні у Кабміні хочуть заборонити проведення операцій з рухомим та нерухомим майном, накласти обмеження на право керувати транспортним засобом та отримувати посвідчення водія, а також розпоряджатися грошима та іншими цінностями.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, яка раніше озвучувалася, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 21:18