Фото: "Укрінформ"

Збройні сили готувались до відбиття повномасштабної агресії РФ протягом п'яти місяців, — Павлюк

Українські військові готувалися до відбиття повномасштабної агресії Російської Федерації протягом п'яти місяців. Повідомлення про напад росіян військове командування почало отримувати від розвідників вже у січні-лютому 2022 року.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в інтерв'ю "Радіо Свобода". Він зазначив, що ще восени 2021-го розумів дуже велику ймовірність того, що буде війна, але її масштаби оцінити було важко.

За словами генерала, станом на лютий 2022 року було зроблено усе можливе, аби стримати ворога.

"Уже в січні-лютому 2022 року ми отримували телеграми від Головного управління розвідки, де передбачалося, що такий варіант можливий. І на лютий місяць ми зробили максимально все, щоб гідно зустріти ворога: всі позиції були максимально посилені, прораховані всі можливі варіанти дій, переміщені всі резерви — ми двічі, як мінімум, проводили повномасштабне тренування, а локальних тренувань було проведено дуже багато", — сказав він.

За словами Павлюка, саме це, ймовірно, зіграло вирішальну роль. Він наголосив, що Україна аналізувала дії ворога і розуміла, що РФ зайде на територію нашої держави.

"Що в перший день, коли був завданий удар по всіх командних центрах, по всіх пунктах управління, по всіх місцях, де мали бути скупчення наших військ і склади — вони пройшли в пусте місце", — зазначив він.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський вважає, що 2024 рік для Збройних сил України може бути ще складнішим. Все тому, що, за його словами, ЗСУ потрібно буде "завершувати ведення бойових дій і звільнення наших територій".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2024 01:15