Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував ухвалення парламентом законів, необхідних для вступу України до ЄС

У четвер, 7 грудня, президент Володимир Зеленський провів нараду із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Вони обговорили питання співпраці з партнерами, енергетичної ситуації у країні та ухвалення парламентом необхідних законів для вступу України до Європейського Союзу.

Про це гарант розповів під час вечірнього відеозвернення.

"Провів тривалу нараду з главою уряду Денисом Шмигалем. Зокрема, щодо співпраці з партнерами, підготовки й нових рішень про підтримку нашої держави, про співпрацю з донорами", — розповів президент.

Також Зеленський та Шмигаль розглянули енергетичну ситуацію в Україні та проаналізували роботу уряду щодо енергетичної стійкості держави.

"Завдяки з’єднанню нашої енергосистеми з Європою ми маємо відповідну підтримку від сусідів  це важливо. Я дякую кожній країні, яка допомагає. І дякую кожній українській родині — усім, хто розуміє воєнні виклики, температурні та ощадливо, раціонально споживає електрику", — зауважив Зеленський.

До того ж на порядку денному стояло і питання критично важливих голосувань у Верховній Раді, які відбудуться вже цього тижня. 

"Цього тижня очікуємо від Верховної Ради України критично важливих голосувань  говорили сьогодні про деякі з них із Прем’єр-міністром. Це стосується й того, чого від нас очікують у відносинах із кредиторами, і того, що Україна має зробити в межах підготовки початку переговорів із ЄС. Наш пріоритет  повна реалізація всіх тих рішень, які потрібні, щоб Україна виконала все необхідне на європейському напрямку. Віримо, що і Євросоюз виконає свою обіцянку Україні", — наголосив гарант.

Нагадаємо, 7 грудня президент Володимир Зеленський провів переговори із прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Вони розглянули питання безпеки й прогрес України щодо завершення виконання рекомендацій Європейської комісії напередодні засідання Європейської ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 22:08