Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із віце-канцлером уряду Німеччини постачання ППО та спільні оборонні проекти

У четвер, 18 квітня, президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із віце-канцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що у ході перемовин український лідер поінформував Габека про посилення російського ракетного терору проти нашої держави. Окремо лідери обговорили посилення протиповітряної оборони та наголосили, що важливо й надалі зміцнювати ППО України сучасними системами західного виробництва. 

Також сторони розглянули питання відновлення енергетичної інфраструктури після російських ракетних ударів, а також шляхи залучення німецької допомоги для якнайшвидшого ремонту пошкоджених електростанцій. Натомість особливу увагу приділили двосторонній співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу та оборонним потребам українських захисників.

"Президент подякував за всю військову підтримку, яку надала Німеччина, та обговорив із Робертом Габеком ключові напрями подальшої допомоги. Сторони також обмінялися думками щодо залучення німецьких інвестицій в Україну та розвитку економічної співпраці, скоординували кроки з підготовки Конференції з відновлення України, яка відбудеться в червні цього року в Берліні. Володимир Зеленський акцентував на очікуваннях України щодо результатів заходу", — зауважили в ОП.

Крім того, під час переговорів лідер України та віце-канцлер уряду Німеччини обговорили й перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, який відбудеться цьогоріч у червні. Зокрема, Зеленський подякував за підтримку Української формули миру з боку ФРН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральний уряд Німеччини оголосив про запуск ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 22:06