Фото: сайт президента

Індексація пенсій та підвищення мінімалки: Зеленський окреслив пріоритети бюджету країни на наступний рік

У середу, 13 вересня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Він, зокрема, розповів про нараду з премʼєр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Сергієм Марченком — щодо бюджету наступного року. 

Текст звернення з'явився на сайті президента. Глава держави окреслив основні параметри — те, що повинно бути пріоритетами в бюджеті держави.

"Головне — захист нашої держави та людей. Оборона і безпека — перший пріоритет, і фінансування оборони та безпеки буде щонайменше на рівні цього року. Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс – на виробництво зброї в Україні. І на дрони, причому і на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво", — сказав він.

Зеленський також наголосив, що окремий бюджетний пріоритет — це підтримка наших ветеранів.

"Зберігаємо пріоритетом соціальні видатки. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів. Закладаємо необхідні кошти на цифровізацію включно з нашою "Мрією" — новим інструментом для дітей, для батьків, для вчителів, який ми вже попередньо представили", — додав глава держави.

Президент запевнив, що буде суттєва індексація пенсій у березні, як це передбачено законом. Зеленський доручив главі уряду підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні.

"Абсолютно всі елементи державної роботи мають бути налаштовані так, щоб ми могли самі тут, в Україні, окреслити час завершення цієї війни — нашою перемогою. Наша зброя, яка досягатиме всіх необхідних для України цілей. Наша економіка, яка зможе давати українцям необхідні робочі місця. Соціальні функції держави, які повинні виконуватись. Державний функціонал, перш за все цифровий функціонал, який має ставати більш сучасним, ніж будь-де в Європі. Усе це наші інструменти, щоб наблизити перемогу України", — заявив президент України.

Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа заявила, що парламент до кінця вересня розгляне урядовий законопроект про збільшення видатків на потреби оборони майже на 303 мільярди гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2023 22:43