Фото: Офіс президента України

Зеленський поіменно відзначив рятувальників, які допомагають ліквідовувати наслідки російського терору

Щодня українські міста й села в прикордонних із Росією областях і вздовж лінії фронту зазнають терористичних ударів ворога. Щодня там працюють рятувальники, лікарі, медичні сестри й медбрати, волонтери, поліцейські, працівники комунальних служб та енергетики, які допомагають забезпечувати життєдіяльність вразливих регіонів. 

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський відзначив рятувальників, які ліквідовують наслідки рашистських обстрілів

"На Донеччині, у Покровську, Володимир Журбенко, майор служби цивільного захисту. Я дякую вам! Бахмутський район — Роман Ломакін, командир відділення пожежно-рятувальної частини в місті Торецьку. Дякую! Наша Херсонщина — Андрій Дяченко, капітан служби цивільного захисту, і Владислав Перезва, сержант служби цивільного захисту. Я дякую вам, хлопці! Наша Запорізька область — сержанти служби цивільного захисту Сергій Кліманський та Андрій Лоцман. Дякую!" — назвав поіменно рятувальників президент.

Також він подякував усім воїнам, які зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях. Також він згадав тих, хто рятує наших військових після поранень, а також, хто тренує, ремонтує техніку, забезпечує діяльність українських бойових бригад.

"Від Харківщини до Херсонщини. Це й Купʼянськ, це позиції на донецьких напрямках. Це Авдіївка. Я дякую, хлопці, за вашу міцність і за дуже значне знищення окупанта! Це наша Марʼїнка. Напрямки на Запоріжжі. Дякую всім, хто б’ється заради нашої держави й людей! Слава нашому могутньому народу! Україна вміє бути сильною. І ми вистоїмо, маємо вистояти й перемогти. Так і буде", — наголосив президент.

Нагадаємо, у п'ятницю вранці, 13 жовтня, російські терористи вгатили по місту Покровськ у Донецькій області. Внаслідок ворожої атаки зруйновано дві адміністративні будівлі, одна людина загинула і 14 постраждали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 02:18