Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, від чого залежить потужність української армії

На сьогодні рівень потужності української армії та перехоплення ініціативи над ворогом залежить від декількох чинників. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом.

За словами гаранта, серед трьох головних пунктів для міцності ЗСУ:

  • схвалення фінансової підтримки з боку партнерів, у тому ж числі й Сполучених Штатів Америки (США);
  • вчасне постачання озброєння до України;
  • поставка Силам оборони "конкретного" озброєння.

"Я вважаю, що перший пункт, який був дуже складним, він виконаний. Є пакет, є фінансова підтримка. Це значить, що ми можемо розраховувати на ці гроші", — пояснив він.

Водночас щодо другого пункту, то тут, за словами Зеленського, позитиву поки мало, адже постачання озброєння для наших воїнів відбуваються дещо повільно. Проте, найголовніше те, що поставки все ж є, але їх необхідно прискорити.

Найважливішим, на думку президента, є саме третій пункт. Адже на сьогодні дуже важливо, яке саме озброєння може отримати Україна.

"І ось це "що" найголовніше. Я вже не говорю про четвертий пункт де ми можемо використовувати ту чи іншу зброю. Це окрема бесіда. Тому ми вдячні партнерам, але є ще два пункти важливих", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 15:47