Колаж TrueUA

Зеленський присвоїв Залужному та Буданову звання Героя України

У п’ятницю, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський присвоїв колишньому головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному та начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову звання Героя України.

Про це йдеться в указах №61/2024 та №57/2024, опублікованих на офіційному сайті президента. 

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка Залужному Валерію Федоровичу — генералу", — зазначається у документі №61/2024.

 наказ про присвоєння залужному звання героя україни

У наказі №57/2024 Зеленський присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту.

"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", — зазначається у наказі про присвоєння Буданову звання Героя України.

 присвоєння буданову звання героя україни

Скріншоти із сайту президента України

Також глава держави присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" підполковнику Агеєву В’ячеславу Ігоровичу. 

"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", — йдеться у тексті указу №56/2024.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, Валерія Залужного було звільнено із посади головнокомандувача Збройних сил України. Його наступником став генерал-полковник Олександр Сирський.

Новина про звільнення Залужного одразу ж поширилася у мережі. Українці бурхливо відреагували на рішення влади. Більшість користувачів опублікували дописи зі словами вдячності та підтримки на адресу Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.02.2024 12:18