Фото: Офіс президента

Зеленський провів робочу зустріч з президентом Аргентини після інавгурації: говорили про Формулу миру

Володимир Зеленський підбив підсумки візиту у Буенос-Айрес. Там глава держави зустрівся з Хав’єром Мілеєм та привітав його з офіційним вступом на посаду президента Аргентини.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента у Telegram.

Глава держави розповів президентові Аргентини про процес імплементації Української формули миру. Він запросив аргентинську сторону до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру. Сторони також обговорили наступні кроки в підготовці саміту Україна — Латинська Америка, який дасть змогу відкрити нову сторінку у відносинах України з державами регіону.

Водночас Володимир Зеленський відзначив те, що поєднує Україну та Аргентину.

"Сьогодні на площах і вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово "свобода" — libertad. І це поєднує нас — Україну та Аргентину. Ми справді цінуємо свободу, ми справді її захищаємо й ми справді готові зміцнювати свободу разом", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 22 листопада Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру. За словами Зеленського, лідери двох країн вирішують, як зробити активнішими відносини України й Аргентини, а також України та Латинської Америки.

Крім того, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою з питання війни з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.12.2023 23:29