Фото: Офіс президента

Зеленський провів розмову із прем’єркою Данії: обговорили прискорення передачі Україні винищувачів F-16

У середу, 8 травня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Сторони обговорили способи прискорення передачі Україні винищувачів F-16.

Про це гарант повідомив у соцмережі Х.

"Провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Ми обговорили рішення, які допомогли б пришвидшити передачу Україні літаків F-16", — зазначив президент.

Також президент розповів співрозмовниці про черговий повітряний терор Росії проти людей та цивільної інфраструктури, а також про ліквідацію його наслідків. Зеленський наголосив на важливості посилення ППО та зміцнення енергосистеми України.

"Обговорили спільну роботу з партнерами над підсиленням української системи ППО, постачанням боєприпасів та зміцненням української енергетики. Наголосив, що для України критично важливо, щоб уже затверджені пакети допомоги від партнерів почали надходити на поле бою", — підкреслив український лідер.

Також під час розмови з Зеленським прем’єр-міністерка Данії підтвердила участь в інавгураційному Саміті миру у Швейцарії.

Нагадаємо, раніше посол Данії у Києві Оле Егберг Міккельсен заявив, що з Данії до України винищувачі F-16 прибудуть вже влітку. Пілоти та наземні команди вже готуються до їхнього використання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 14:51