Фото: Офіс президента

Зеленський у Буенос-Айресі зустрівся з президентом Парагваю

Під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський у Буенос-Айресі зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю.

Про це повідомив Офіс президента.

Під час перемовин Зеленський поінформував парагвайського колегу про успіхи в імплементації Української формули миру та результати трьох зустрічей радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики. 

"Ми надзвичайно зацікавлені в залученні Парагваю до імплементації нашої Формули миру", – зазначив Зеленський.

Крім того, український гарант висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.

Також лідери обмінялися думками щодо можливостей поглиблення торговельно-економічної співпраці України та Парагваю. Зеленський запросив президента Парагваю відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо,  9 грудня президент Володимир Зеленський вирушив в Аргентину. Глава держави відвідає інавгурацію нового президента країни Хав'єра Мілея. Дорогою до Аргентини український лідер зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою. 

Також 10 грудня президент Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема, Зеленський поінформував Макрона про розвиток подій на фронті й подякував за військову допомогу, яку надає Франція. Президенти обговорили пріоритетні потреби нашої держави й наступний французький оборонний пакет, який, за словами Зеленського, "значно посилить вогневу міць України".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.12.2023 16:57