Фото: Офіс президента

Зеленський виступив на саміті Євроради у режимі відеоконференції, — ЗМІ

Президент Володимир Зеленський виступив на саміті Європейського союзу. Звернення українського гаранта відбулося у режимі відеоконференції.

Про це повідомила "Європейська правда".

"Президент Володимир Зеленський у четвер вранці виступив по відеозв'язку на зустрічі Європейської ради (саміті Євросоюзу)", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше розглядався також варіант особистого візиту Зеленського до Брюсселя. Проте у ЄС не підтвердили можливість особистої присутності українського президента на саміті.

Відтак, було ухвалено рішення про те, що Зеленський звернеться до учасників саміту у режимі відеозвернення, навіть пропри те, що український гарант не є учасником Європейської ради, адже президент Євроради має повноваження одноосібно, не отримуючи одностайної згоди усіх держав, запрошувати на засідання також гостей.

Нагадаємо, у Брюсселі 14-15 грудня відбувається історичне засідання Європейської ради. В ході засідання європейські лідери мають ухвалити рішення щодо початку переговорів про членство з Україною та розв'язати питання подальшої фінансової та військової підтримки Києва, який протистоїть російській агресії.

Додамо, 13 грудня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Перед важливим засіданням Європейської ради сторони скоординували позиції. Володимир Зеленський висловив сподівання на те, що зусилля України на шляху до започаткування переговорів справедливо оцінять учасники саміту, тож лідери Євросоюзу ухвалять відповідне історичне рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.12.2023 13:56