Фото ілюстративне. Джерело: Державна прикордонна служба України

З вашим днем, прикордонники: сьогодні професійне свято в тих, хто першим зустрічає ворога й охороняє Україну

У вівторок, 30 квітня, в Україні відзначають День прикордонника. Це професійне свято військових Державної прикордонної служби України. Українці вшановують героїв, які першими зустріли окупантів і охороняють кордони нашої Батьківщини.

"Цього дня вітання приймають ті, хто у своєму житті обрав шлях безкомпромісного захисту кордонів України. Сьогодні — свято кожного, хто зробив свій вибір на користь зеленого берета у різний час і за різних обставин. Попри те, що нинішній час диктує нам свої умови, наша мета незмінна — захист рідної землі. Тримаємо стрій, стоїмо міцно, бʼємося гідно! Зі святом, прикордонники!" — йдеться у привітанні від ДПСУ.

Долучився до теплих слів на адресу прикордонників і президент України Володимир Зеленський.

"Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону. Робимо все, щоб цей час наблизити", — наголосив він.

До 2003 року в Україні відзначали День прикордонника 4 листопада — це був день ухвалення Верховною Радою 1991 року закону "Про прикордонні війська України". Документ втратив чинність 2003 року — тоді ухвалили новий закон "Про Національну прикордонну службу України". З 2018 року Україна відзначає День прикордонника щороку 30 квітня.

Нагадаємо, що 20 квітня українські прикордонники завдали потужного удару по російських загарбниках та знищили ворожий комплекс "Муром-М" на Харківському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.04.2024 09:58