Фото: росЗМІ

Знищення російського катера "Манґуст": у ГУР розповіли про його особливості

У ніч на понеділок, 6 травня, морські дрони Magura V5 Головного управління розвідки Міністерства оборони України уразили швидкісний катер російських військових "Манґуст". Його вартість становить близько трьох мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба ГУР у Telegram.

"6 травня 2024 року підрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою ударного морського дрона Magura V5 знищив російський швидкісний патрульний катер проекту 12150 "Манґуст", — йдеться у повідомленні.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Що відомо про швидкісний катер "Манґуст"

Катери такого класу використовуються флотом РФ та спецслужбами як багатоцільові швидкісні судна для патрулювання акваторії, боротьби з диверсантами, а також пошуково-рятувальних операцій. Виготовляються "Манґусти" з 2000 року. Орієнтовна вартість знищеного катера становить близько трьох мільйонів доларів.

"Манґуст" сягає до 20 метрів завдовжки та до п'яти метрів завширшки. Максимальна швидкість ― до 50 вузлів. У модифікованих версіях швидкісних катерів встановлено бойові дистанційно-керовані модулі з основною штатною зброєю ― кулеметною установкою калібром 14,5 мм.

Також на борту ворожого катера окупанти мають два автоматичні гранатомети АГС-17, ручний протидиверсійний гранатомет ДП-64 та два ПЗРК типу "Ігла" або "Верба". 

Нагадаємо,  в лютому міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що невдовзі в Україні очікується поява покращеної версії морського дрона Magura. Крім того, Україна наздогнала Росію за кількістю безпілотників-камікадзе дальнього радіуса дії. Також Україна планує посилити морський дрон Magura засобами ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 16:13