Фото: Pixabay

Знущалися з мешканців Чернігівщини під час окупації: прокуратура показала рашистів, які проведуть 12 років за ґратами

На Чернігівщині суд покарав рашистів, які з метою залякування тримали у заручниках жінку та погрожували розстріляти дітей. 

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, у суді доведено, що 6 березня 2022 року обвинувачені зайшли на територію приватного господарства у селі Іванівка Чернігівського району, де один з росіян почав проводити обшук, а інший, щоб залякати людей та попередити імовірний громадський опір, почав хаотично стріляти по будинку з автомата.

У суді зазначають, що росіяни розстріляли автівку власників помешкання, а дружину господаря окупанти утримували в погребі. Також вони погрожували людям, що розстріляють їхніх дітей.

Засуджені росіяни

На фото: засуджені росіяни. Джерело: прес-служба Офісу генерального прокурора України

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального судового розгляду їх визнано винними за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). За цей злочин окупанти отримали покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін має в підсумку опинитися на лаві підсудних у Гаазі. Це невідворотно після всіх вчинених ним і його режимом злочинів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 01:16