Фото: Командувач об’єднаних сил ЗСУ

ЗСУ провели репетицію контрнаступу на базі США у Німеччині

Високопоставлені американські генерали цього тижня приймали українських військових для проведення серії "кабінетних" навчань. Вони повинні допомогти Україні прокласти наступний етап своєї битви за звільнення території від російських військ.

Про це повідомляє The New York Times.

Під час військових навчань у німецькому Вісбадені воїни підготували низку варіантів наступу, які президент України Володимир Зеленський уже тривалий час декларує.

Засідання, на яких у четвер були присутні найвищі генерали президента Байдена, відповідальні за зусилля США з надання допомоги Україні, були покликані виробити стратегію, намітивши ризики та переваги різних кроків, які Україна може здійснити проти позицій Росії в найближчі місяці.

Джерело повідомляє, що українські офіційні особи зрештою вирішать, який курс обрати, а американські військові чиновники служать свого роду рупором.

Повідомляється, що після одного засідання у четвер генерал Крістофер Дж. Каволі, який є верховним головнокомандувачем союзників в Європі, похвалив "феноменальну" адаптованість українських збройних сил і сказав: "Ми збираємося допомогти їм краще адаптуватися".

За його словами, Сполучені Штати та НАТО "можуть продовжувати діяти стільки, скільки потрібно".

Військові навчання відбуваються у той час, коли Україна виходить із зими, яка мала забезпечити затишшя у бойових діях. Але обидві сторони продовжують зазнавати тяжких втрат під час наступу росіян на місто Бахмут.

Нагадаємо, записані керівником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним відеоролики про нібито оточення Бахмута окупаційними військами є частиною дезінформаційної кампанії.  Агресор намагається поширити паніку серед населення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2023 20:29