Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відкинули росіян під час штурму на одному із напрямків

Російські окупанти знову штурмували позиції українських військових на Оріхівському напрямку поблизу Роботиного та Малої Токмачки на Запоріжжі. Спроби ворога були невдалими, рашисти зазнали втрат та відійшли.

Про це повідомила прес-служба Сил оборони Півдня.

На Оріхівському напрямку минулої доби ворог здійснив вісім штурмів, з яких шість в районі Роботиного, по одному в районах Малої Токмачки та Старомайорська. Проте зазнавши втрат, російські військові відійшли на свої вихідні позиції.

Водночас на лівобережжі Дніпра ворог не проводив штурмових дій.

"Наші бійці продовжують здійснюють комплексні заходи з утримання та укріплення позицій. Також в операційній зоні Сил оборони Півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба", — зазначили військові.

Також ворог не припиняє тиску як артилерійськими обстрілами, так і застосуванням авіації. Окупанти використовують ударні дрони різних типів, а також проводить розвідку із застосуванням безпілотних шпигунів.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські військові резерви, які активно готує командування збройних сил країни-агресорки, навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані широкомасштабні формування для проникнення або використання цього року. Однак рашисти формують їх для затяжних наступальних операцій в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 14:37