Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали потужних ударів по ворогу: знищено склад боєприпасів окупантів

Українські військові у понеділок, 16 січня, атакували ворожий пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів РФ.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, передає TrueUA.

Зазначається, що підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, вісім районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога.

Також у Генштабі зауважили, що 16 січня, поблизу українського кордону, розпочалось спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил республіки білорусі та Росії, які входять до регіонального угруповання військ із залученням бойових літаків обох країн.

Таким чином, під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання в Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі.

Заразом, на полігоні Кадамовський Ростовської області, з метою підготовки та подальшого комплектування частин та підрозділів російських окупаційних військ, що беруть участь у бойових діях в Україні, очікується прибуття підрозділів з мобілізованими. В першу чергу доукомплектування стосуватиметься приватної військової компанії "Вагнер" та загонів "Барс", які постійно втрачають особовий склад в Україні.

Нагадаємо, 15 січня, авіація Збройних сил України завдала 11 потужних ударів по місцях зосередження військових РФ. Зокрема, захисники двічі влучили по засобах протиповітряної оборони РФ.

Зауважимо, днями українські прикордонники розбили окупантів під Соледаром Донецької області. Там продовжують точитися потужні бої.

Війна, 16.01.2023 19:34