Фото: скріншот з відео

Зустріч з генсеком НАТО та підготовка до "Рамштайну": головне зі звернення Зеленського (відео)

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне відеозвернення за підсумками 421 дня повномасштабної війни в Україні. Очільник держави розповів про зустріч із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, а також підготовку до зустрічі "Рамштайн", яка пройде 21 квітня.

Текст звернення з'явився у Telegram Зеленського.

Зустріч зі Столтенбергом

"Захист України — саме цьому сьогодні в Києві були присвячені переговори з очільником НАТО Єнсом Столтенбергом. Захист усього міжнародного порядку, заснованого на правилах. Захист життя", — сказав президент. Готуємося до зустрічі "Рамштайну", і позиція пана Столтенберга є важливою. Готуємося до наших активних дій на фронті: вони неминучі", — додав Зеленський.

Саміт НАТО

"Готуємось до саміту НАТО у Вільнюсі, який запланований на літо цього року. Але його зміст опрацьовується вже зараз саме на таких зустрічах, у контактах різного рівня, які ми ведемо з нашими партнерами. Ані більшість українців, ані більшість європейців, ані більшість жителів усього простору НАТО не зрозуміють лідерів Альянсу, якщо на цьому саміті у Вільнюсі не прозвучить заслужене політичне запрошення для України до Альянсу. Україна все зробила для того, щоб наша заявка була задоволена. Складно навіть сказати, чий внесок більший у європейську євроатлантичну безпеку, ніж наших воїнів… Українців і українок, які своїм життям захищають свободу. Дякую всім партнерам, які нас у цьому підтримують. Слава всім нашим воїнам, хто зараз у бою заради України! Дякую всім, хто допомагає! Слава Україні!" — сказав глава держави.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО підтримуватиме Україну на шляху до перемоги у війні з Росією. Також Альянс готує багаторічну ініціативу підтримки України після завершення воєнних дій: це поставить Україну на гідне місце в Євроатлантичній сім'ї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2023 23:13