На фото: Віктор Хоренко. Скріншот з відео

Звільнення Хоренка: екс-командувач ССО заявив, що дізнався про свою відставку зі ЗМІ

У п'ятницю, 3 листопада, Віктора Хоренка звільнили з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Генерал-майор заявив, що про це рішення він дізнався зі ЗМІ.

Про це він сказав в етері ток-шоу "Української правди".

За його словами, йому невідомі причини відставки. Також Хоренко додав, що Валерій Залужний відповідного подання не робив.

"Причини особисто не знаю. Дізався про це зі ЗМІ. Спілкувався також з головнокомандувачем, який також пояснити мені цього не зміг", — аргументував він.

Генерал підкреслив, що головнокомандувач мав робити відповідне подання, але сам Валерій Залужний відповів йому, що такого не робив.

"Не розумію, що сталося", — резюмував екс-командувач ССО.

До того ж Хоренко розповів, що Залужний викликав його і запитував, чи знає він, у чому причина звільнення. Генерал-майор відповів заперечно. Проте він запевнив, що надалі "робитиме все для перемоги України".

На запитання, чи мав колишній командувач якийсь конфлікт з Офісом президента чи з кимось із командування, Ходоренко чіткої відповіді не дав.

"Нехай визначені особи дадуть на це відповідь", — заявив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука командувачем ССО Збройних сил УкраїниУ відкритих джерелах наразі немає інформації про Сергія Лупанчука та його попередню роботу в Збройних силах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 21:36