Фото ілюстративне з відкритих джерел

Рада ЄС обговорить постачання Україні озброєнь: названо дату

У понеділок, 22 квітня, відбудеться засідання Ради Євросоюзу. Постачання Україні озброєнь стане основною темою для обговорення.

Про це під час брифінгу в Брюсселі повідомив Петер Стано, який є офіційним представником глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля.

"Ми цілком усвідомлюємо потреби України й ми намагаємося задовольнити ці потреби всім тим, що держави-члени можуть поставити. Але, зрештою, це державам-членам визначати, що і коли вони можуть направити Україні", — сказав він.

Стано додав, що "держави-члени роблять усе, що можуть, щоб допомагати Україні захищатися". Також дипломат наголосив, що ця допомога є безпрецедентною і вона надається третій рік поспіль.

Нагадаємо, радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року.

Раніше повідомлялось, що Чехія вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України в межах своєї ініціативи. Зараз ведеться робота Праги над контрактуванням ще 300 тисяч снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2024 19:52