Фото: Pixabay

Якою може бути відповідь Ізраїля на іранську атаку: ЗМІ озвучили позицію США

Посадовці США розповіли, яку Ізраїль може надати відповідь на масовану повітряну атаку Ірану, яка відбулась недавно. Швидше за все, вона буде меншою за масштабом.

Про це повідомив телеканал NBC News з посиланням на власні джерела.

Офіційні особи США наголосили, що потенційна відповідь Ізраїлю буде обмеженою за масштабом і, найімовірніше, передбачатиме атаки по іранській армії і його сателітів за межами Ісламської республіки.

Американська оцінка ґрунтується на розмовах між посадовцями США та Ізраїлю, які пройшли до атаки. У той час, коли Ізраїль готувався до можливої атаки Ірану, ізраїльські чиновники проінформували американських офіційних представників про можливі варіанти реагування.

Посадовці США наголосили, що вони не були поінформовані про остаточне рішення Єрусалиму щодо можливої реакції на дії Тегерану, і що варіанти могли зазнати змін. Ізраїльські політики також зазначили, що наразі незрозуміло, коли саме може відбутися відповідь, але додали, що вона може статись у будь-який час.

Як відомо, в ніч на 14 квітня Іран масовано атакував Ізраїль, застосувавши сотні ударних дронів і ракет. Після атаки в ЦАХАЛ заявили, що майже всі повітряні цілі збили, а збиток від атаки незначний. Атака стала відповіддю на удар Ізраїля по посольству Ірану в Сирії, внаслідок чого загинули декілька генералів.

Нагадаємо, раніше The New York Times написав із посиланням на двох ізраїльських чиновників, що Ізраїль вирішив не завдавати удару по Ірану у відповідь на атаку. Про це нібито стало відомо після телефонної розмови прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з президентом США Джо Байденом.

Варто зазначити, що практично всі ракети та ударні безпілотники, якими Іран атакував Ізраїль під час масштабної атаки у ніч на 14 квітня, були перехоплені та не досягли своїх цілей. З цього можна зробити висновок, що Ізраїль та його союзники володіють потужною та багаторівневою протиракетною обороною у регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2024 17:09