Ілля Євлаш. Джерело: detector.media

З "калібрами", але без "шахедів": у Повітряних силах розповіли про особливості рашистської атаки

Масований ракетний обстріл України 27 мав свої особливості. Зокрема, росіяни використали "Калібри", але не атакували "шахедами".

Про це розповів речника Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Це одна з перших атак після нетривалого затишшя. Протягом певного часу вони накопичили свої резерви, ракети. Цієї ночі вже застосовували й "Калібри" з акваторії Чорного моря", — зазначив він, додавши, що вдалося збити шість із восьми ракет цього типу.

Крім того, за інформацією речника Повітряних сил, окупанти розпочали інтенсивно атакувати, підняли свої стратегічні бомбардувальники Ту-95 після збиття Ту-22М3.

"Деякий час вони взяли паузу. І ось зараз знову завдали потужних атак класично по нашій енергетичній і критичній інфраструктурі", — зауважив Євлаш.

Також, за його словами, ворог потужно завдавав ударів, у тому числі із застосуванням "Кинджалів".

"Це дуже потужна зброя, яку складно збити. В нас є тільки певні засоби, які довели свою ефективність проти них, а саме Patriot можуть ефективно протистояти, але, на жаль, на тих напрямках, де відбулися влучання в нас не вистачає цих систем", — констатував він.

Водночас, за даними Євлаша, ворог не використовував під час атаки "шахеди".

"Так, "шахедів" не було, як уже протягом декількох останніх днів. Чому так? Мабуть, у них є свій стратегічний задум, чому саме вони перемикнулися на ракети", — підсумував Ілля Євлаш.

Нагадаємо, що в ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів, випустивши по нашій території 34 ракети. 21 з них знищили Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 12:35