Джо Байден. Джерело: сторінка в мережі X американського президента

Байден може особисто приїхати на Глобальний саміт миру до Швейцарії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може взяти участь у конференції з питань миру в Україні. Її запланували у Швейцарії приблизно на середину червня.

Про це повідомило видання NZZ, посилаючись на власні джерела, які стверджують, що в конференції візьме участь президент США Джо Байден.

Як правило, остаточне рішення ухвалюють тільки за першою вимогою, тим паче що Швейцарія й Україна ще не розіслали запрошення.

Станом на теперішній момент президент Байден не підтвердив свою участь в американській делегації. Таку інформацію повідомила прес-секретарка посольства США в Берні. Однак шанси на приїзд Байдена зросли. Адже він має взяти участь у саміті G7 в Італії безпосередньо перед запланованою конференцією щодо України.

Як відомо, виступаючи на саміті G20 у листопаді 2022 року, президент України Володимир Зеленський запропонував формулу миру, щоби зупинити російське повномасштабне вторгнення.

У січні 2024 року Україна та Швейцарія розпочали підготовку до проведення Глобального саміту миру, на якому обговорюватиметься запропонована формула миру. Зустріч відбудеться на рівні очільників держав, до її підготовки залучили понад 80 держав і міжнародних інституцій.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден і його адміністрація зараз займаються визначенням, чи є у них повноваження в разі потреби самостійно закрити південний кордон США з Мексикою для мігрантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 14:38