Фото: Вікіпедія

Чехія пропонує передати Україні більше танків: які моделі модернізують

Україна може отримати від Чехії більше танків, бойових машин піхоти та іншого озброєння. Країна ще має конкретні проекти, які можна швидко реалізувати і які входять до списку пріоритетних для нашої держави.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковец.

"У Чехії ми об'єднуємо максимальну кількість пожертвувань із запасів армії, закупівлі з державних фондів, краудфандинг та комерційні постачання", — заявив чиновник.

За словами Блажковца, у рамках тристороннього проекту зі США та Нідерландами з постачання понад 90 танків в Україну вже поставлено 37 модернізованих танків Т-72, і щомісяця їх стає більше.

"Ми пропонуємо збільшити обсяг виробництва ще на десятки, якщо партнери зацікавлені у фінансуванні цього проекту", — сказав директор Агентства міжурядового оборонного співробітництва Чехії Алеш Вітечка.

Також Чехія готова вести переговори щодо створення центру технічного обслуговування, ремонту та капітального ремонту важкої техніки в рамках державного підприємства та кількох приватних компаній. Чехи готові готувати українських військовослужбовців: до кінця 2023 року планується навчити до чотирьох тисяч українських воїнів.

Нагадаємо, у 2022 році Україна посіла третє місце серед імпортерів зброї у світі. На першому та другому місці — Катар та Індія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 22:58