Фото: Pixabay

Деякі українці можуть отримати надбавку до пенсії: хто саме і скільки

В Україні певна категорія пенсіонерів може отримати надбавку до пенсії у розмірі 250 гривень. Зокрема, це стосується тих громадян, які мають звання Почесного донора.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

"Надбавка до пенсії у розмірі 10% від середнього прожиткового мінімуму по країні, що на сьогодні дорівнює 2589 гривень, становить 258,90 гривень за донорство. Її можуть отримати ті пенсіонери, які регулярно здавали кров, документально підтверджували ці випадки й отримали звання Почесного донора України", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що статус Почесного донора України можуть отримати громадяни, які безоплатно здали:

  • 40 разових максимально допустимих доз крові;
  • 60 разових максимальних допустимих доз плазми крові.

Також наголошується, що ця категорія пенсіонерів може отримати звання та нагрудний знак "Почесний донор України". З відповідним документом потрібно звернутися до Пенсійного фонду для виплати надбавки.

Нагадаємо, що пенсіонери, які переїжджають на місце проживання в гірські регіони, можуть отримати 20% надбавки до пенсії. Такі надбавки передбачені законом "Про статус гірських населених пунктів України". Для отримання додаткових коштів необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Після оформлення необхідно звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2023 11:37