Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

"Для нас критично важлива підтримка": Шмигаль розпочав візит до Словаччини

У четвер, 11 квітня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув з офіційним візитом до Словаччини, де розпочинаємо міжурядові консультації. 

У своєму Telegram-каналі, очільник уряду України зауважив, що високий рівень представництва з обох сторін дасть можливість міністрам двох країн встановити контакти й прагматично говорити про спільні інтереси, економіку, розвиток, відновлення України, про участь у проєктах логістики та про європейські фонди.

"Певен, наші консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини. Для нас також критично важлива підтримка наших євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України. Зосередимо увагу на цих питаннях", — наголосив Шмигаль.

Прем'єр зауважив, що свій діалог зі словацьким урядом розпочав із постійних повітряних атак Росії по енергетичній і цивільній інфраструктурі нашої держави.

"Цінуємо надану Словаччиною енергетичну й гуманітарну допомогу. Дякую Прем’єр-міністру Роберту Фіцо й словацькому уряду за організацію цих консультацій та підтримку в багатьох сферах. Розраховуємо на подальший розвиток нашої прагматичної співпраці", — додав Шмигаль.

Нагадаємо, 6 квітня близький соратник проросійського прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо Петер Пеллегріні переміг у другому турі президентських виборів у Словаччині. Він з невеликим відривом обійшов прозахідного кандидата Івана Корчка.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав з перемогою на виборах президента Словаччини Петера Пеллегріні.

Згодом новообраний президент Словаччини заявив, що шукатиме шляхи комунікації з країною-агресоркою Росією. Проте це буде після завершення війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 13:36