Фото: Офіс президента України

Фінляндія анонсувала 18-й оборонний пакет для України

Фінляндія продовжує допомагати Україні під час повномасштабної війни з Росією. Країна оголосила про вже 18-й пакет оборонної підтримки

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. 

"Сьогодні ми з прем‘єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо обговорили нашу оборонну та безпекову співпрацю. Вдячний за новий, уже 18-й пакет оборонної підтримки — це дуже потрібні нам зараз боєприпаси та артилерія", — сказав глава держави.

Зеленський наголосив на важливості військової, гуманітарної та санкційної підтримки від Фінляндії. Також він подякував за спільну роботу заради реалізації Формули миру.

"Фінляндія є надійним захисником нормального життя у нашій Європі та міжнародного порядку, заснованого на правилах", - наголосив Зеленський.

Додамо, до цього Фінляндія вже надала Україні 17 пакетів допомоги на оборонне обладнання загальною вартістю 1,2 мільярда євро.

Нагадаємо, у Фінляндії закриють вісім центрів прийому біженців. Таке рішення ухвалили через те, що цього року в країну прибуло менше українців, ніж торік.

В уряді країни зазначали, що цього року претендувати на посвідку на проживання у Фінляндії можуть понад 45 тисяч осіб, які залишили Україну торік. Головною умовою для цього є один рік безперервного проживання в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 23.08.2023 14:26