Фото: росЗМІ

Фінляндія закриває всі пункти пропуску на кордоні з Росією, — прем'єр

Уряд Фінляндії ухвалив рішення тимчасово закрити всі прикордонні переходи на кордоні з Російською Федерацією. Воно набуде чинності 30 листопада.

Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, повідомляє Yle. За його словами, мета уряду полягає в тому, щоб якомога швидше взяти під контроль гібридну діяльність РФ, яка впливає на Фінляндію.

"Йдеться про організовану діяльність", — заявив прем'єр.

Глава уряду зазначив, рішення про закриття східного кордону набуде чинності в четвер о 00:00 і діятиме до 13 грудня.

"Росія спричинила цю ситуацію, і вона також може з нею покінчити", — підкреслив він.

Своєю чергою глава МВС Фінляндії Марі Рантанен уточнила, що на прикордонних переходах не можна буде подати заяву про надання притулку, однак це можна буде зробити в портах і аеропортах.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.11.2023 16:49