Роман Ігнатов. Джерело: ВККСУ

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подав у відставку

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Ігнатов подав у відставку. Його заяву задовольнили 27 березня.

Про це повідомила прес-служба ВККСУ. 

"27 березня 2024 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила заяву голови Комісії Ігнатова Романа Миколайовича про звільнення його з посади члена ВККСУ за власним бажанням", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Романа Ігнатова 

1 червня 2023 року Роман Ігнатов був призначений на посаду члена Комісії з-поміж суддів рішенням Вищої ради правосуддя. 6 червня 2023 року члени Комісії обрали Романа Ігнатова Головою ВККСУ. На цій посаді він пробув менш ніж дев’ять місяців.

Варто зазначити, що у грудні українські ЗМІ писали, що Вища рада правосуддя отримала лист від ДБР, яке, посилаючись на Службу безпеки України, Службу зовнішньої розвідки та власні слідчі дії, у якому йшлося про те, що очільник Вищої кваліфікаційної комісії суддів Роман Ігнатов має паспорт громадянина Росії.

Також ЗМІ заявили, що посадовець приймав присягу громадянина РФ. Сам очільник ВККС Роман Ігнатов спростував інформацію про наявність в нього російського громадянства. Він запевнив, що раніше мав радянський паспорт, але "без російської чи української відмітки", тобто був особою без громадянства. Він сказав, що має всі документи для підтвердження цього. Посадовець наголошує, що отримав український паспорт в 1996 році.

Нагадаємо, 29 лютого президент Володимир Зеленський видав указ про запуск процедури відбору суддів до Конституційного суду України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.03.2024 20:42