Монети Стародавнього Риму, які перевозили через кордон. Джерело: ДПСУ

Громадянин Молдови хотів вивезти з України майже сто монет Стародавнього Риму (фото)

На кордоні працівники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) затримали громадянина Молдови. Він намагався незаконно вивезти майже 100 монет Стародавнього Риму з України.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Іноземець планував вивезти з України старовинні монети. 98 монет Стародавнього Риму — денарії, яким може бути понад 2 000 років, — виявила оглядова група в салоні автомобіля громадянина Молдови", — повідомили в прикордонній службі.

За інформацією фахівців Державної прикордонної служби України, походження монет чоловік не пояснив. Тому, чи мають виявлені предмети культурну або історичну цінність, з’ясує експертиза.

Нагадаємо, ще минулого року Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець пояснив, що платники податків зобов'язані подавати річну декларацію про свій майновий стан і доходи та, відповідно, сплачувати податки. Однак законодавством передбачені винятки щодо оподаткування доходів за кордоном.

Адже багато українців, які виїхали за кордон внаслідок повномасштабної війни з Росією, отримують грошову та матеріальну допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів, іноземних кампаній та організацій. Громадян цікавить, чи потрібно декларувати такі доходи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2024 16:44