Фото: ДБР

Хотіли нажитися на переселенцях: на хабарі спіймали посадовців міської громади на Дніпропетровщині

Працівники Державного бюро розслідувань затримали очільника однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Їх підозрюють у вимаганні хабаря у розмірі 30 тисяч доларів у підприємця, який хотів збудувати гуртожиток для переселенців. 

Як повідомляє прес-служба ДБР, на території громади ще з 90-х років минулого сторіччя стояла недобудова школи. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати житло для переселенців. Фінансування за проживання людей повинна була взяти на себе міжнародна гуманітарна організація.

Затримання хабарників на Дінпропетровщині

Фото: ДБР

За даними слідства, з пропозицією збудувати на місці недобудови гуртожиток для переселенців підприємець звернувся до міської ради. Проте під час зустрічі посадовці попросили у нього хабар у розмірі 30 тисяч доларів. За ці кошти вони обіцяли внести питання на голосування сесії та вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення.

Затримання хабарників на Дніпропетровщині  

Фото: ДБР

У вівторок, 9 квітня, підприємець передав хабар секретарю ради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців було затримано. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Затримання хабарників на Дніпропетровщині

Фото: ДБР

Затриманим повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національною поліцією України повідомили про підозру в хабарництві колишній очільниці Дніпропетровської регіональної держлабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.04.2024 15:40