Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

"Категорично відкидає будь-які мирні ініціативи": російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про Зеленського

Прокремлівські Telegram-канали поширюють брехню про те, що президента України Володимира Зеленського нібито не цікавлять мирні перемовини з Росією, бо він "перейшов до реалізації плану війни до останнього українця".

Такі фейкові потуги російських пропагандистів спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Там наголосили, що це — типова кремлівська маніпуляція: президент України якраз виступає за мирні перемовини, але не на умовах країни-агресорки. Зокрема, президент Зеленський запропонував Формулу миру, яку підтримали демократичні уряди.

Її пункти обговорюватимуться на саміті у Швейцарії, і на думку Зеленського, сильні держави зможуть "дотиснути Москву політично", як це сталося раніше із зерновою ініціативою.

"Якщо за столом будуть держави, які справді хочуть миру та вимагають від Росії справедливого миру, тоді підготується документ з усім нашим баченням, і знайдеться момент, як і хто буде це проговорювати з представниками ворога", — зазначав український президент.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки додали, що теза про "війну до останнього українця" — маячня російської пропаганди, яка має на меті створити відчуття безвиході та гніву проти керівництва України, яке буцімто веде "безперспективну" війну й "ігнорує переговори".

Інфографіка: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Інфографіка: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Нагадаємо, що у вересні минулого року кремлівські пропагандисти та деякі користувачі соцмереж поширювали фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито пригрозив полякам "великим Майданом", якщо ті не скасують ембарго на зерно з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.04.2024 10:58