Фото: Instagram Марти Костюк

Костюк не вдалось взяти титул тенісного турніру в Сан Дієго: як завершився фінальний матч

У ніч на 4 березня українська тенісистка Марта Костюк зіграла фінальний матч на турнірі WTA 500 у Сан-Дієго. Наша землячка поступилась представниці Британії у трьох сетах.

Українка зустрічалася з британкою Кеті Бултер та програла поєдинок з рахунком 1:2 (7:5, 2:6, 2:6). Попри вдалий для Марти перший сет, два інші українка розгромно програла. Фінальний матч тривав дві години та 14 хвилин.

Статистика матчу

Марта Костюк краще потрапляла в корт з першої подачі: 63% проти 53% у суперниці, але при цьому менше брала очок на вдалій першій спробі. Також у Бултер було більше подвійних помилок — 13 проти восьми, що не завадило їй тріумфувати у фіналі.

Статистика фінального матчу Костюк Бултер у Сан Дієго

Скріншот flashscore.ua

До цього тенісистки не зустрічались між собою, тепер статистика на користь Бултер — 1:0. Для Костюк це був другий фінал турніру WTA в карʼєрі. Також це її перший фінал на рівні WTA 500.

Раніше повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки стало беззаперечним успіхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.03.2024 08:03