Фото ілюстративне. Джерело: СБУ

"Нікчемно та цинічно": в СБУ відреагували на запит Росії видати Малюка

Заява міністерства закордонних справ Росії щодо тероризму особливо цинічна на тлі річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни. Слова про нібито причетність України до терактів у Росії, а також вимога арешту голови Служби безпеки України Василя Малюка мають нікчемний вигляд.

Так прокоментували у прес-службі СБУ російський запит.

"Намагаючись апелювати до норм міжнародного права, а саме до конвенції про боротьбу з тероризмом, Росія забуває, що саме Путін офіційно оголошений у міжнародний розшук — зокрема, його чекають в Гаазькому трибуналі за викрадення українських дітей", — зазначили у спецслужбі.

У СБУ також звернули увагу на той факт, що такі заяви міністерства країни-агресора щодо подій у Підмосков'ї звучать саме у другу річницю звільнення українськими захисниками Бучі від окупантів, де виявили численні факти масових вбивств мирних мешканців.

"Ми памʼятаємо кожного загиблого українця та зробимо все, аби ворог отримав справедливу відплату", — наголосили в Службі безпеки України.

В українській спецслужбі акцентували, що будь-які слова російського міністерства закордонних справ "є нікчемними".

"Росія насправді може зробити тільки одну заяву, яка вартує уваги, — на весь світ оголосити про свою поразку у війні та про виведення окупаційних військ з української землі", — підсумували в СБУ.

Нагадаємо, раніше в міністерстві закордонних справ Росії заявили, що сліди "всіх" терористичних атак проти Російської Федерації останнім часом, зокрема, теракту в Красногорську 22 березня, нібито ведуть в Україну. Тому держава-терорист вимагає видати їй причетних до цих подій, наприклад, голову Служби безпеки України Василя Малюка за підрив Кримського мосту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 21:56