Одне з підприємств Knauf у Росії. Джерело: росЗМІ

Німецька компанія Knauf йде з Росії після скандалу з будівництвом в окупованому Маріуполі

Німецький виробник будівельних матеріалів Knauf повністю йде з ринку Російської Федерації. Компанія є світовим лідером з виробництва гіпсу.

Про це повідомляє DW.

"Німецький виробник будматеріалів Knauf повністю згортає роботу на російському ринку. У понеділок, 22 квітня, всесвітньо відомий сімейний концерн підтвердив, що "група Knauf на тлі поточних подій прийняла рішення після більш ніж 30 років у Росії розлучитися зі своїм бізнесом" у цій країні", — йдеться у повідомленні.

У заяві компанії наголосили, що вона вирішила передати місцевому менеджменту весь бізнес, включаючи видобуток сировини, виробництво та продаж, щоб зберегти робочі місця понад 4000 співробітників. Проте російська влада ще має схвалити це.

У німецькій компанії Knauf не назвали конкретних причин виходу з російського ринку. 

Що цьому передувало?

На початку квітня видання Tagesschau заявило, що німецькі компанії беруть участь у відновленні окупованого Маріуполя росіянами. Зокрема, йдеться про Knauf. Німецький телеканал ARD провів розслідування, яке виявило, що компанія допомагає окупаційному режиму Росії у будівництві в окупованому Маріуполі. За даними журналістів, логотипи виробника можна знайти на будівельній техніці, вікнах та гіпсових пакетах.

Своєю чергою у Knauf заявили, що у них є дочірня компанія, яка працює виключно на російському ринку. Однак на більшість запитань журналістів відповідати відмовилися.

Варто зазначити, що близько 20 років співвласник компанії Knauf Ніколаус Кнауф був почесним консулом Росії у Німеччині.До того ж він має спільні фото з російським президентом Володимиром Путіним. 

Нагадаємо, за даними НАЗК, лише за 2022 рік один із найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатив до бюджету держави-терориста близько 117 мільйонів доларів. Окрім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. У листопаді 2023 року НАЗК внесло Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 15:58