Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан вважає, що Захід перебуває за крок від введення військ в Україну

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не дозволить втягнути Будапешт у війну. Адже, на його думку, Захід перебуває за крок від введення військ в Україну.

Про це Віктор Орбан написав на своїй сторінці у Facebook. Угорський прем’єр-міністр поскаржився на військові настрої, які нібито панують у європейській політиці.

"Європейські лідери вже занурилися у війну, вони сприймають війну як свою власну війну та ведуть її як свою власну війну", — зазначив Орбан.

Він нагадав, що спочатку йшлося лише про надсилання шоломів, а потім дійшло до жорстких санкцій, передачі літаків і мільярдів євро.

"Гроші, гроші, зброя, але ситуація не покращується, а навіть погіршується. Ми за крок від того, щоби Захід ввів війська в Україну. Це вир війни, який може затягнути Європу в глибину. Брюссель грається з вогнем", — додав Орбан.

За його словами, світові війни ніколи не називають світовими війнами на початку.

"Ми, угорці, знаємо, що таке війна. Нам цього досить. Я переконаний, що ми повинні триматися осторонь цієї війни. Це не наша війна. Ми не хочемо війни та не хочемо, щоб Угорщина знову стала іграшкою великих держав. Тому ми повинні виступати за мир — удома, у Брюсселі, Вашингтоні, ООН і НАТО", — заявив угорський прем'єр-міністр.

Нагадаємо, на початку квітня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову повторив тезу про те, що Європейський Союз має зосередити зусилля на завершенні вступу країн Західних Балкан. А "східним розширенням" варто займатися вже після цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 18:20