Фото: censor.net

Перехопили ініціативу на фронті: Остін проаналізував контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою. Контрнаступ українських військових є ключовим моментом у боротьбі із російськими загарбниками. 

Про це повідомив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-14"), передає УНІАН.

"Український народ продемонстрував міцну стійкість перед обличчям великої жорстокості. Українські сили продовжують воювати відважно для захисту своїх співгромадян і своєї країни. Контрнаступ України знаменує ключовий момент у цій трагічній війні. Збройні сили України перехопили ініціативу для відновлення контролю над своєю суверенною територією, але російська агресія проти України породила вкрай вибухонебезпечну ситуацію", — сказав Остін.

Водночас Остін наголосив, що учасники засідання у форматі "Рамштайн" продовжать і надалі підтримувати Україну та надавати їй зброю для захисту своєї держави.

"Ми продовжимо проводити навчання, надавати техніку і підтримку для Збройних сил України з метою побудови здатних і професійних українських військ, які зможуть захищатися зараз і стримувати агресію у майбутньому", — сказав Остін.

Міністр оборони США також зауважив, що його країна виступатиме на стороні України стільки, скільки буде потрібно.

"Це надзвичайно важливий момент в історії цієї війни і цього століття. Сполучені Штати виступатимуть на стороні України стільки, скільки буде необхідно, і так само ця Контактна група", — сказав Остін.

Нагадаємо, 18 липня проходить 14-е засідання Контактної групи з питань оборони України (зустріч у форматі "Рамштайн"). Воно відбувається в онлайн форматі. Перед засіданням міністр оборони США Ллойд Остін зробив низку важливих заяв щодо України. Зокрема, посадовець торкнувся питання контрнаступу Збройних сил України та військової допомоги.

Додамо, міністр оборони України Олексій Резніков закликав очікувати на "хороші новини" за підсумками майбутньої зустрічі "Рамштайн". Він обговорив деталі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони також обговорили ситуацію на фронті, подальші кроки контрнаступальної операції та "інші актуальні питання".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 19:22