Фото: соцмережі

Підозрюють у терористичних злочинах на Донбасі: у Фінляндії затримали небезпечного рашиста

Фінська поліція затримала росіянина, якого підозрюють у скоєнні терористичних злочинів на Сході України у Луганській та Донецькій області. Він там перебував у період з червня 2014 року до серпня 2015 року.

Про це повідомляє Ilta-Sanomat.

За даними джерела, кримінальну справу проти чоловіка було зареєстровано у квітні 2017 року. 36-річний чоловік із тимчасовою адресою в Росії підозрюється в участі у діяльності терористичного угруповання та іншої підтримки діяльності терористичного угруповання.

Що відомо про росіянина

За даними видання, Україна запросила екстрадицію росіянина: зараз ця людина відома як Воїслав Торден. Раніше він був відомий як Ян Ігорович Петровський. Він обіймав посаду лідера та командира неонацистського угруповання "Русич". Група воювала з українськими силами у Луганську та Донецьку.

Цікаво, що сам чоловік заперечує свою провину у воєнних злочинах.

"Я ніколи не скоїв жодних воєнних злочинів, захищав росіян і брав участь виключно у військових діях", — заявив він.

Також повідомляється, що "Русич" має зв'язки із ПВК "Вагнера". Свого часу він перебував у Норвегії, але був заарештований та депортований з країни у 2016 році через зв'язки з екстремістськими рухами.

Нагадаємо британські аналітики вважають, що імовірна смерть ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина негативно позначиться на групі його найманців. Зокрема, прогнозують дестабілізацію у групі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 12:25