Фото: Офіс президента України

"Підтримки буде більше": Зеленський назвав країни, які надають Україні нові пакети допомоги

Країни-партнери України знову посилять міць українських військових на полі бою. Для цього низка держав надає Збройним силам України нові пакети з озброєнням.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками візиту до Латинської Америки, Сполучених Штатів, Норвегії, де проходив саміт з країнами Північної Європи, а також Німеччини, де розташоване командування військ США у Європі та Африці.

"Я повернувся в Україну — зараз у Львові — з рішенням щодо Євросоюзу й іншими речами, які посилять. ППО. Пакетів підтримки теж буде більше. Був хороший саміт з країнами Північної Європи. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення", — зазначив він.

Зокрема, Зеленський повідомив, що Данія надасть Україні новий пакет допомоги на мільярд доларів. "Для захисту неба, артилерія і багато чого ще", — сказав президент.

Норвегія виділяє Україні 400 мільйонів доларів на озброєння. Зокрема, ця країна посилить українську протиповітряну оборону. 

"Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки — дуже вагому. Швеція — теж новий пакет. Є сильна заява саміту Україна плюс Північна Європа — іще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу", — потішив новинами українців глава держави.

Розповів президент й про візит у Вашингтон. Він вказав, що чув "слова поваги до нашого народу, до нашої боротьби". Також Зеленський висловив очікування, що Конгрес найближчим часом ухвалить рішення щодо фінансування України.

"Президент Байден, його команда, міністр Остін, генерал Браун. Конгрес — обидві палати, обидві партії. Спікер Джонсон. Важливі поради. Важливі домовленості. Я дякую всім за підтримку. Продовжимо нашу роботу", — сказав він.

Нагадаємо, 14 грудня лідери Європейського Союзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку. Володимир Зеленський назвав це рішення "перемогою всієї Європи". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 03:35