Фото: фото Getty Images \ Global Images Ukraine

Під'єднається з дому: глава Пентагона після медичних процедур візьме участь у засіданні "Рамштайну"

На засіданні Контактної групи з питань оборони України 23 січня візьме участь глава Пентагона Ллойд Остін. Посадовець під'єднається до "Рамштайну" з дому.

Таку заяву на брифінгу оголосила речниця Пентагона Сабріна Сінгх. Остін спільно з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном головуватиме на засіданні Контактної групи.

Речниця наголосила, що Остін проведе засідання "Рамштайну" зі своєї резиденції, де проходить відновлення після нещодавніх медичних процедур.

"Ця Контактна група продовжує робити реальні зміни в режимі реального часу, що є свідченням нашої колективної рішучості протистояти наступу Росії на демократію, суверенітет і заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує нам усім безпеку", – додала вона.

За словами Сінгх, попри відсутність у США коштів для додаткової допомоги Україні "Рамштайн" виступає важливим майданчиком координації зусиль союзників.

"Це буде ще одна можливість обговорити певні віхи, яких потрібно досягти, а також продовжити координацію того, що – навіть якщо ми зараз не можемо надавати безпекову допомогу — наші партнери продовжують це робити", — йдеться у заяві речниці Пентагона.

Сінгх повторила заклик до Конгресу США схвалити додаткове фінансування для потреб Києва якнайшвидше.

Що відомо про госпіталізацію Остіна

1 січня міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда. Проте про погіршення стану здоров'я очільника Пентагону стало відомо лише за чотири дні після госпіталізації. Причиною стали ускладнення після нещодавньої планової медичної процедури.

Варто зазначити, що інформацію про госпіталізацію Остіна впродовж чотирьох днів приховували навіть від президента Джо Байдена. Згодом Ллойд Остін заявив, що вже абсолютно здоровий та найближчим часом повернеться до Пентагона. 

Також 9 січня Національний військово-медичний центр Волтера Ріда проінформував, що у глави Пентагона Ллойда Остіна медики виявили захворювання на рак. На той час його вже прооперували.

Нагадаємо, 14 січня координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що міністру оборони Сполучених Штатів Америки Ллойду Остіну може знадобитися додаткове лікування у клініці.

Раніше стало відомо, що 15 січня Ллойда Остіна виписали з лікарні. Деякий час він працюватиме дистанційно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 23:52