Фото: Офіс президента

"Погодили цілі": Зеленський зустрівся з військовими, які воюють на лівому березі Дніпра

Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими, які ведуть оборонні операції на Півдні України. Глава держави обговорив з захисниками перебіг бойових дій, подальші плани українських оборонців і їхні першочергові потреби.

Про це йдеться на сайті президента. 

Зазначається, що Володимир Зеленський заслухав доповіді командувача оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Одеса" Андрія Гнатова, командувача морської піхоти Військово-морських сил Юрія Содоля та поспілкувався з командирами бригад морської піхоти й ТрО, які виконують бойові завдання на Херсонському напрямку.

"Я провів дуже змістовну, детальну нараду з військовими. Щодо роботи саме на півдні. Обговорили, що необхідно. Погодили цілі. Чітко бачимо й пріоритети в комунікації з партнерами щодо постачання", — сказав глава держави.

Президент наголосив, що з військовими обговорили оперативну ситуацію на лівому березі Херсонщини, перебіг бойових дій, подальші плани українських оборонців і їхні першочергові потреби. Зокрема, йшлося про додаткове забезпечення дронами та посилення фронтової ППО.

Нагадаємо, російські військкори активно висвітлюють проблеми командування середньої ланки серед своїх військ, що діють на лівому березі Херсонської області. Це відбувається на тлі скарг на слабкі російські можливості та вразливість російських наземних ліній зв'язку (GLOC) на даному відтинку. 

Глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг заявив, що українські війська намагаються відтіснити окупаційні формування на лівому березі Дніпра, щоб зменшити інтенсивність обстрілів Херсона. Для цього Сили оборони і створили плацдарм на даній ділянці фронту.

Раніше прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 22:34