Петро Порошенко. Джерело: Facebook

"Прояв найвищого цинізму": в уряді відреагували на лист Порошенка до єврокомісара

Лист керівника фракції "Європейська Солідарність" Петра Порошенка до єврокомісара зі скаргами про недопуск опозиції за кордон може зірвати євроінтеграцію України. Політик закликав європейських лідерів вплинути на український уряд.

Про це заявила віце-прем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в коментарі "Європейській правді".

"Вважаю проявом найвищого цинізму звернення до єврокомісара з питань розширення фактично із закликом зупинити подальший рух України переговорним процесом через особисті інтереси", — зазначила вона.

За її словами, "є певна дискусія" щодо ситуації з відрядженнями представників різних гілок влади в умовах воєнних обмежень, і "це не питання однієї-єдиної конкретної особи, хоча президент Порошенко й намагається представити це саме так".

Стефанішина наголосила, що вона — представниця уряду, тому не може оцінювати процедури у парламенті, але відзначила, що "цей лист показує найгірше в нашій політиці".

"Дуже показово, що ні автор, ні будь-хто інший із його команди не хизується ним у соцмережах. Думаю, вони не очікували, що єврокомісар опублікує скріни. Тобто, припускаю, сподівалися приховати свою безпосередню роль у майбутніх негативних рішеннях по Україні. Це обурливо", — зауважила віце-прем’єр.

На її думку, об’єднавшись, Україна ухвалила справді історичні рішення, попри війну, рухається швидко, вибиваючи аргументи всіх скептиків.

"А зараз виявилося, що є ті, хто готовий знецінити досягнення всієї країни заради свого інтересу", — заявила Стефанішина.

Європейський комісар із питань розширення Олівер Варгеї 29 лютого опублікував лист від лідера фракції "Європейська Солідарність" Петра Порошенка, який попросив його вплинути на уряд України та припинити "дискримінаційну практику" невипуску за кордон.

У листі містилось прохання до Варгеї звернутись до уряду України та в разі відсутності відповіді порушити це питання в контексті прийдешнього звіту Єврокомісії про прогрес України щодо руху в ЄС та розробки переговорної рамки про вступ.

Нагадаємо, що в Липецькій області Росії Жовтневий районний суд стягнув у власність держави акції колишньої Липецької кондитерської фабрики Roshen п'ятого президента України Петра Порошенка. Крім того, у власність країни-агресорки перейшов і статутний капітал у торговому підприємстві ТОВ "Рошен".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 10:59