Фото: росЗМІ

Росія має великий регрес у використанні техніки на фронті, — CNN

Росія має великий регрес у використанні техніки для війни проти України. Країна-агресор не встигає виробляти нові зразки зброї.

Про це повідомляє CNN з посиланням на слова західних посадовців.

Росія намагається поповнити запаси втраченого озброєння технікою старого покоління. Проте, держава-агресор все більше покладається на старі моделі танків у війні.

"Вони почали з Т-80 і Т-90, перейшли до Т-72, і ми бачили, як перші Т-55 викотили з ремонту, щоб ввести в бій, і така ж картина з артилерією", — пише видання.

Окрім технічного забезпечення, у росіян є проблеми з мобілізаційним ресурсом. У першу чергу це стосується навчання — нових солдатів кидають у бій без належної підготовки. Згідно з інформацією посадовців, зі 150 тисяч мобілізованих, хоча якусь підготовку на рівні роти пройшли лише близько 10%.

"Ми бачимо російську силу на цей час. Вона деградувала порівняно з тією силою, яка спочатку була в Україні", — зазначили джерела видання.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують поповнювати величезні втрати непідготовленими "мобіками". Окупанти шукають можливість не брати участь в бойових діях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2023 19:35