Василь Малюк. Джерело: Facebook СБУ

Росія вимагає від України видати голову СБУ Малюка

У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що сліди "всіх" терористичних атак проти Російської Федерації останнім часом, зокрема, теракту в Красногорську 22 березня, нібито ведуть в Україну. Тому держава-терорист вимагає видати їй причетних до цих подій, наприклад, голову Служби безпеки України Василя Малюка за підрив Кримського мосту.

Про це йдеться в офіційному запиті Міністерства закордонних справ Росії

"Кривавий терористичний акт, здійснений 22 березня в Красногорську шокував увесь світ, — далеко не перша терористична атака проти нашої країни за останній час. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди всіх цих злочинів ведуть в Україну", — зазначено в запиті.

При цьому жодних доказів причетності України до теракту в "Крокус Сіті Холі" в Красногорську росіяни не надали.

Водночас згадали серед "терактів" убивство Дар'ї Дугіної та Владлена Татарського, поранення Захара Прилєпіна та смерть його водія, а також загибель п'ятьох людей унаслідок підриву Кримського моста та поранення 42 осіб під час вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі. Також у Росії заявили, що нібито "вбивствами та каліцтвами мирних громадян, зокрема, дітей", супроводжувалися рейди "Російського добровольчого корпусу".

"У зв'язку з цим МЗС Росії передав владі України вимоги в межах Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом і Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму про негайний арешт і видачу всіх причетних до цих терактів осіб. Серед цих вимог — арешт глави СБУ Василя Малюка, який цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року та розкрив деталі організації інших терактів у Російській Федерації", — йдеться в цьому недолугому документі.

Там навіть пригрозили, що "порушення Україною зобов'язань за антитерористичними конвенціями спричинить її міжнародно-правову відповідальність".

Нагадаємо, що 25 березня голова Служби безпеки України Василь Малюк анонсував нові спецоперації щодо країни-агресорки цього року, які відбуватимуться як на суші, так і на морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 21:13