Фото: Служба безпеки України

СБУ затримала навідників російських ракетних ударів по Одесі та Херсону

Служба безпеки України затримала двох російських агентів, що збирали координати об’єктів критичної інфраструктури та переміщення української армії в Одесі та Херсоні. Разом з агентами виявлено їхніх українських поплічників. 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.      

"Кіберфахівці СБУ викрили ще двох агентів ФСБ у ході масштабних контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. За вказівкою ворога вони збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку", — йдеться в повідомленні.

Переписка з куратором

Одного з російських агентів затримали поблизу центрального залізничного вокзалу у Херсоні, іншого — в Одесі після прихованої фотофіксації одного з військових об’єктів. Поплічниками агресора виявились двоє місцевих жителів, яких російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

У разі отримання розвідінформації загарбники планували використати її для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українських містах. Обидва зловмисники перебували на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ по Ростовській області з псевдонімом "Буба Касторський". Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Telegram-канал. Під час обшуків у затриманих виявили смартфони із доказами законспірованого листування. 

Нагадаємо, за інформацією Сил оборони півдня України, російська армія активізувала розвідку у південному регіоні. Зокрема, ворог все частіше запускає розвідувальні безпілотники з акваторії Чорного моря.

Війна, 06.02.2023 11:44