Фото ілюстративне, джерело: КМДА, Олексій Самсонов

Скільки цивільних вбила Росія з 2014 року: в ООН оприлюднили цифри

Внаслідок російської агресії в Україні загинуло 14085 цивільних. Ці дані фіксуються з 2014 року, коли ворог окупував Крим та захопив частини територій Луганської та Донецької областей.

Відповідні цифри зафіксувала Моніторингова місія ООН, пише Центр стратегічних комунікацій. У СтратКомі пояснили, що суто статистично росіяни щодня протягом останніх 10 років вбивали чотирьох українців. Зокрема, загинуло 800 дітей.

"Конкретно за час широкомасштабного вторгнення ООН верифікувала 10675 загиблих цивільних та ще 20080 поранених", — йдеться у повідомленні Центру.

Цивільні жертви російської агресії з 2014 року
Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Нагадаємо, російські окупанти настільки жорстоко катували українців, що деякі з їхніх жертв помирали. До того ж вони змушували людей дивитися, коли ґвалтували жінок. Про це заявив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Месе. Він зазначив, що його команда "зібрала додаткові докази, які вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які вони контролюють, було широко поширеним і систематичним". 

Росія заперечує скоєння звірств щодо цивільного населення в Україні. Месе зауважив, що спроби комісії контактувати з Росією залишилися без відповіді. Москва мала можливість відповісти на звинувачення засіданні комісії, але жоден російський представник не прийшов. Міністерство оборони Росії не відразу відповіло на запит про коментар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 10:59