Фото: Twitter Остіна

Скільки Україна отримала танків від учасників "Рамштайну": міністр оборони США оприлюднив цифри

Союзники України активно підтримують нашу державу у війні з Російською Федерацією. Країни формату "Рамштайн" надали Україні понад 230 танків.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін.

"Лише за кілька місяців ця Контактна група поставила понад 230 танків, понад 1550 броньованих машин, а також іншого обладнання й боєприпасів для підтримки понад дев’яти нових бронетанкових бригад", — заявив він.

Остін також наголосив, що, зокрема, Сполучені Штати прискорили терміни для постачання в Україну танків Abrams, щоби забезпечити їй більшу кількість бронетехніки впродовж найближчих місяців.

Нагадаємо, 21 квітня у Німеччині відбулася чергова зустріч у форматі "Рамштайн". Під час засідання Україною, Польщею та Німеччиною був підписаний важливий документ. Держави підписали Лист про наміри створити в Польщі Центр технічного обслуговування танків Leopard 2.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підготовка українських військових до контрнаступу демонструє готовність нашої країни повернути більше окупованих територій. Україна повинна здобути перемогу над агресором.

Своєю чергою міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус запевнив, що їхні винищувачі є непридатними для розміщення в Україні. Літаки не відповідають бойовим умовам, які зараз розгорнулися на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 20:11