Фото: "АрміяInform"

Танки, ППО і не тільки: генерал Наєв розповів, яким західним озброєнням Україна нищить ворога

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що українське військо єднається з країнами-партнерами у спосіб передачі тих технологій, того сучасного озброєння, яким українці б’ють ворога.

Про це він повідомив у Telegram.

"Ми єднаємося з нашими друзями — країнами-партнерами у спосіб передачі нам тих технологій, того сучасного озброєння, яким ми б'ємо ворога", — зазначив Наєв.

Що стосується технологій, то, за словами командувача Об’єднаних сил, системи протиповітряної оборони, які передані Україні, мають дуже високу ефективність щодо своєчасного виявлення супроводження і знищення засобів повітряного нападу. Це й IRIS-T, і Patriot, і Avenger, та багато інших систем зенітно-ракетних комплексів.

Артилерія має дуже хорошу точність, дальність по стрільбі та ефективно може використовуватися для коригування вогню з різних типів засобів коригування, наголосив Наєв. Це, зокрема, польські "Краби", "три сімки", Paladin та ще багато інших артилерійських систем.

Він додав, що німецькі танки Leopard, танки інших країн, які були передані Україні, а також різні бронемашини, є сучасними, технологічними, модернізованими.

"Є саме тим, що допомагає відчувати впевненість в кожному воїні на полі бою. Це дуже вагомий аспект, коли зустрічаєшся з ворогом віч-на-віч або коли бачиш в окулярі засіб повітряного нападу", — зауважив Наєв.

За який період українські військові опановують західне озброєння

Раніше Сергій Наєв повідомляв, що українські військові опановують більшість західного озброєння за два тижні. Водночас, щоби навчитися керувати важливими зразками, потрібно близько двох місяців навчання.

"Нові зразки озброєння, які надходять нашим бійцям від країн-партнерів, наприклад, переносні зенітні комплекси, протитанкові ракетні комплекси — наші бійці опановують приблизно за два тижні. Для важких зразків озброєння термін навчання — до двох місяців", — казав він.

Наєв розповідав, що українські військові з великою зацікавленістю вивчають новітнє озброєння та техніку.

"Хочу відзначити, що наші хлопці з великою зацікавленістю вивчають новітнє озброєння та техніку, що значно зменшує терміни їхньої підготовки", — додав генерал-лейтенант.

Він зауважив, що ЗСУ також проходять навчання на іноземній техніці за кордоном. Там їх навчають протягом місяця.

Нагадаємо, раніше генерал Сергій Наєв показав, як зенітно-артилерійські установки "Гепард" ефективно протидіють ворожим "шахедам", які атакують Україну з повітря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.10.2023 04:41